شاخصه های رئیس جمهور مطلوب(شاخصه هشتم: با تقوا و پاکدست)

شناسه نوشته : 30036

1400/02/17

تعداد بازدید : 138

شاخصه های رئیس جمهور مطلوب(شاخصه هشتم: با تقوا و پاکدست)

 

شاخصه های رئیس جمهور مطلوب (قسمت هشتم)

 

 

شاخصه هشتم: با تقوا و پاکدست

 

 احكام:

سؤال: خرید و فروش آراء در انتخابات چه حکمی دارد؟

رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای(مد ظله العالی) : جایز نیست. farsi.khamenei.ir

 

آیات و روایات:

إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللهِ أَتْقاكُمْ إِنَّ اللهَ عَليمٌ خَبيرٌ ؛

«بی تردید گرامی ترین شما نزد خدا پرهیزکارترین شماست. يقينا خدا داتا و آگاه است» (حجرات/۱۳)

 به کسانی رأی دهیم که در نزد خداوند گرامی تر هستند نه آنان که مورد حمایت شبکه های ماهواره ای معاند

قرار دارند.

يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللهَ‌ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقاناً وَ يُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ وَ اللهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظيمِ؛

«ای اهل ایمان! اگرا در همه امورتان از خدا پروا کنید، برای شما بینایی و بصیرتی ویژه برای تشخیص حق از باطل قرار می دهد، و گناهانتان را محو می کند، و شما را می آمرزد؛ و خدا دارای فضل بزرگ است.» (انفال ۲۹۷)

 

گریز به انتخابات:

قرآن ملاک را تقوا می داند، لباس و صنف و غیره چندان اهمیتی ندارد ، نظامی باشد يا روحانی یا غیر روحانی، به کسانی باید رأی داد که ارزش ها و حراست از آنها برایشان مهم باشد، کسانی که با توجه و توسل به اهل بیت و کمک خواستن از آنها زمینه جلب رحمت الهی و اولیاء او را فراهم کنند.

حضرت یوسف (علیه السلام)، با توجه به توانایی های خود، پیشنهادی به پادشاه ارائه می کند؛ ایشان از پادشاه می خواهد او را مسئول خزانه داری و امور مالی کشور گرداند: (قالَ اجْعَلْني عَلى خَزائِنِ الْأَرْضِ إِنِّي حَفيظٌ عَليمٌ ؛گفت:

مرا سرپرست خزائن سرزمین (مصر) قرار ده. (یوسف / 55 ) )و برای این کار به دو ویژگی مهم اشاره می کند؛ دو ویژگی ای که نشان از صلاحیت و شایستگی ایشان برای تصدی این پست کلیدی دارد: (إِنِّي حَفيظٌ عَليمٌ؛ همانا من نگهدارنده و آگاهم).

 بر طبق آیه شریفه، یک حاکم اسلامی، هم باید پاکدست و درستکار باشد و هم دانا و علیم؛ یعنی تعهد در کنار تخصص، هر کدام از این دو ویژگی اگر در یک مسئول (به ویژه در رده های بالای حکومتی) نباشد، کشور دچار مشکل می گردد.

اگر مسئولی، متعهد باشد ولی تخصص و علم کافی برای تصدی مسئولیت نداشته باشد، با تصمیمات نادرست، بیت المال را هدر می دهد و کشور را به چالش می کشاند. همچنین اگرتخصص داشته باشد ولی انسان پاکدست و درستکاری نباشد، همان اتفاقی را شاهد خواهیم بود که هر از چند گاهی، خبر آن را می شنویم یعنی دزدی، اختلاس، رشوه و... اتفاقاتی که موجب سلب اعتماد مردم از حکومت اسلامی می شود.

 

 در محضر ولايت:

 رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای(مد ظله العالی) :

1.     آن کسی که تقوای لازم را ندارد و اهل معنویات نیست و اهل دنیاست و فقط برای نام و نشان و استفاده های شخصی این مسئولیت را می خواهد، او لايق و شایسته این کار نیست.(2/2/1374)

2.    تقوا یعنی چه؟ تقوا آن طوری که در ترجمه ها رایج شده که درست هم هست، یعنی «پروا کردن»، یا در تعبیرات معمولی ماها «ملاحظه کردن»: (مثلا )می گویند فلانی ملاحظة فلانی را دارد، با شما ملاحظه فلان کس را دارید، پروا یعنی این. پروا کردن، ملاحظه کردن، معنای تقوا است، اتقوا الله، یعنی ملاحظه خدا را بکنید، پروا داشته باشید از خدای متعال.(24/2/1398)

3.    آن متدین هایی که یک وقت دچار لغزش می شوند، اول تقوای خودشان را از دست میدهند؛ بعد این لغزش به سراغ آن ها می آید. پس، باید متدین و با تقوا هم باشند تا بتوانید برای کارهای این کشور به آنها اعتماد کنید.(10/12/90)

4.    در تمام اعمال شبانه روز، تقوا را پیش خود بکنید؛ یعنی مراقب گفتار و کردار و عمل وتصميم و اقدام خودتان باشید و نگذارید که هواهای نفسانی، شما را از راه خدا و از تکلیف الهی منحرف کند.(7/2/1369)

5.    کسی که می آید به مجلس، باید با تقوا باشد. اولین شرط تقواست. (إِنَّ أَكرَمَكُم عِندَ اللَّهِ أَتقاكُم) .(18/10/1382)

 

    6.     یک نکته بسیار مهم در زمینه فساد هست؛ این را بگویم، این را همه توجه کنند، همه ملت ایران هم توجه کنند. بنده از قدیم با فساد و مفسد و مفسدین اقتصادی و غيرذلک مبارزه می کردم و مخالفت می کردم، الان هم عقیده ام قرص و محکم همین است؛ اما بعضی ها وقتی درباره فساد حرف می زنند، افراطی حرف می زنند، حواستان باشد ! یک جوری حرف می زنند که گویا همه فاسدند، همه مدیران را و همه دستگاهها را فساد گرفته! نه آقا، این جوری نیست؛ یک تعداد کمی فاسدند. بله! فساد، کمش هم زیاد است و باید با آن مواجهه بشود؛ اما این یک حرف است، اینکه شما جوری حرف بزنی که شنونده خیال کند همه جا را فساد گرفته (حرف دیگری است).

بعضی ها تعبیرات فرنگی هم به کار می برند : « فساد سیستمی»؛ نه آقا! آن کسی که فساد را سیستمی می بیند، در مغز خودش فساد هست، در چشم خودش فساد هست. این همه مدیر پاکدست، این همه کارگزار مؤمن و پاکدست در سرتاسر کشور در همه دستگاه ها وجود دارند، دارند زحمت می کشند؛ چرا به اینها ظلم می کنید؟ چرا خلاف می گویید؟ چرا به نظام اسلامی ظلم می کنید؟ بله! در نظام اسلامی یک نفر هم نباید فاسد باشد؛ اما آنچه وجود دارد، مثلا ده فاسد است، نه ده هزار فاسد؛ خب اینها خیلی تفاوت دارد. (22/5/1397)

 

خاطره:

کتاب فقهی حضرت امام(ره) به نام «تحریرالوسیله» در نجف چاپ شد و یک جلد آن را به امام می دادند، در پشت جلد این کتاب از ایشان خیلی تعریف و تجلیل شده بود. وقتی امام به مطالب پشت جلد را دیدند، بسیار ناراحت شدند و فرمودند: «به من نمی گویند؟ باید این نوشته از بین برود.» از آنجا که فرمایش امام باید اجرا می شد، شخصی متصدی این کار شد و خود را سریعا به چاپخانه رساند و جریان را برای مسئول چاپخانه بیان کرد. مسئول چاپخانه که تا آن روز چنین جریانی را ندیده و نشنیده بود، به زبان عربی گفت: من هذا سیّدی؟ (این آقا کیست؟). پشت جلد رساله هایی که آن زمان در نجف چاپ شد و به ایران آوردند، همگی صاف شده و اثری از آن جمله ها نیست. (سرگذشت های ویژه...، ج6، ص138، راوی: آیت الله قرهی)