شاخصه های رئیس جمهور مطلوب (شاخصه یازدهم: معتقد به اقتصاد مقاومتی)

شناسه نوشته : 30105

1400/02/26

تعداد بازدید : 142

شاخصه های رئیس جمهور مطلوب (شاخصه یازدهم: معتقد به اقتصاد مقاومتی)

 

شاخصه های رئیس جمهور مطلوب (قسمت یازدهم)

 

 

 

شاخصه یازدهم: معتقد به اقتصاد مقاومتی

موضوعات فرعی: اعتماد به تولید داخلی؛ باور به توانمندی های خود

 

 احکام:

انبار کردن چه چیزهایی احتکار محسوب می شود؟ و احتکار در چه مواردی است؟

مقام معظم رهبری(مد ظله العالی): علاوه بر حرمت احتکار اغذیه عمومی مردم، هرچه که احتکار آن در قانون غیر مجاز باشد، جایز نیست. (khamenei.ir)

 

آیات و روایات:

يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنَّمَا الْمُشْرِكُونَ نَجَسٌ فَلا يَقْرَبُوا الْمَسْجِدَ الْحَرامَ بَعْدَ عامِهِمْ هذا وَ إِنْ خِفْتُمْ عَيْلَةً فَسَوْفَ يُغْنيكُمُ اللهُ‌ مِنْ فَضْلِهِ إِنْ شاءَ إِنَّ اللهَ‌ عَليمٌ حَكيمٌ ؛

«ای اهل ایمان ! جزاين نیست که مشرکان پلیدند؛ پس نباید بعد از امسال به مسجدالحرام نزديك شوند؛ و اگر

به سبب قطع رابطه با آنان و تعطیل شدن داد و ستد با ایشان از بی نوایی و تنگدستی می ترسید، خدا اگر بخواهد شما را به زودی از فضل و احسانش بی نیاز می کند؛ يقينا خدا دانا و حکیم است.» (توبه / ۲۸)

 از تحریم ها نترسیم و از ترس تحریم به دشمن خدا راه ندهیم. روزی دست خداست.

 

لَنْ يَجْعَلَ اللهُ‌ لِلْكافِرينَ عَلَى الْمُؤْمِنينَ سَبيلاً ؛

«و خدا هرگز هیچ راه سلطه ای به سود کافران برضد مؤمنان قرار نداده است.» (نساء /141)

 

از دیگر آیات مرتبط با اقتصاد مقاومتی می توان به آیه ۱۱۲ سوره هود، آیه ۳۰ سوره فصلت، آیه ۱۵ سوره شوری، آیات ۱۵۵ تا ۱۵۷ سوره بقره و ... اشاره کرد.

 

قال رسول الله(ص): إنَّ الْعِبادَةَ عَشْرَةُ أجْزاء.تِسْعَةٌ مِنْها طَلَبُ الْحَلالِ ؛

عبادت ده جزء است که نه جزء آن در کار و تلاش برای به دست آوردن روزی حلال است» (مستدرک

الوسائل ج۱۳، ص 465 )

اقتصاد مقاومتی، کار و تلاش همراه با امید به خداست.

 

گریز به انتخابات:

 کسانی که به توانمندی نیروهای داخلی ایمان دارند و غرب گرا نیستند باید انتخاب گردند. معمولا غرب گراها اعتقادی به نیروهای داخلی ندارند.

آیه ۱۴۱ سوره نساء که همان آیه نفی سبیل است مرتبط با اقتصاد مقاومتی است زیرا امروز دشمنان با سلاح اقتصاد به جنگ ما آمده اند و اگر بتوانیم با این سلاح به آنها پاسخ دهیم و درهای کشور را به روی نفوذ آنها بیندیم در آینده شاهد تحولات مثبتی خواهیم بود اگر رئیس جمهور و دولت منتخب معتقد به جنگ اقتصادی نباشند یا به آیه نفی سبیل و ضرورت مقاومت اقتصادی در برابر دشمن معتقد نباشند این جنگ را خواهیم باخت. پس فقط به کسی رأی دهیم که با تمام وجود معتقد باشد در حال جنگ اقتصادی هستیم و به توانمندی داخلی ایران و ایرانی، ایمان داشته باشد.

 

در محضر ولایت:

 رهبر معظم انقلاب امام خامنه ای(مدظله العالی):

1.     «سیاست های اقتصاد باید سیاست های اقتصاد مقاومتی باشد - یک اقتصاد مقاوم - باید اقتصادی باشد که در ساخت دروني خود مقاوم باشد، بتواند ایستادگی کند؛ با تغییرات گوناگون در این گوشه دنیا، آن گوشه دنیا متلاطم نشود؛ این چیزها لازم است. رئیس جمهوری که میخواهد این کشور بزرگ را اداره کند، این راه پرافتخار را به کمک مردم و برای مردم طی کند، باید اینچنین خصوصیاتی داشته باشد.» (7/2/1392)

2.     «یک مصرف کننده بزرگ، دولت است. حقیقتا در کار مصرف، صرفه جویی کنید . صرفه جوئی، چیز بسیار لازم و مهمی است. به مصرف تولیدات داخلی هم اهمیت بدهید. در دستگاه شما، در وزارتخانه شما، اگر کار جدیدی انجام می گیرد، اگر چیز جدیدی خریده می شود، اگر همین اقلام روزمره ای که مورد نیاز وزارتخانه است، تهیه می شود، سعی کنید همه اش از داخل باشد؛ اصرار بر این داشته باشید؛ خود این، یک قلم خیلی بزرگی میشود. اصلا ممنوع کنید و بگوئید هیچ کس حق ندارد در این وزارتخانه جنس خارجی مصرف کند، به نظر من این ها می تواند کمک کند.» (بیانات در دیدار با اعضای هیئت دولت،2/6/1391)

3.      از جمله مهم ترین آیاتی که می تواند این وجوب و ضرورت را بیان کند، آیه ۲۸ سوره توبه است. خداوند در این آیه نه تنها نیازمندی اقتصادی جامعه اسلامی را عامل وابستگی جامعه و ذلت و خواری آن می داند، بلکه قطع وابستگی اقتصادی به بیگانگان را مورد تشویق قرار داده و نسبت به کسانی که نگران اختلال نظام اقتصادی خود پس از قطع رابطه با مشرکان و دشمنان هستند، یادآور می شود که چنین امری نه تنها اختلالی به وجود نمی آورد، بلکه باعث رونق اقتصادی و شکوفایی آن شده و رشد و پیشرفت اقتصاد ملی را سبب خواهد شد.

4.      خداوند متعال می فرماید: «ای کسانی که ایمان آورده اید، حقیقت این است که مشركان ناپاک اند، پس نباید از سال آینده به مسجد الحرام نزدیک شوند و اگر در این قطع رابطه از فقر بیمناکید، به زودی خدا (اگربخواهد) شما را با فضل خویش بی نیاز می گرداند که خدا دانای حکیم است.

 آیه شریفه می فرماید پیش از آن که دشمنان شما تهدید به تحریم کنند یا شما را تحریم نمایند، شما پیشگام شوید و آنان را تحریم کنید تا با خوداتکایی و توکل به خداوند از فضل الهی بهره مند شوید. بی گمان خداوند به همه ریز و درشت زندگی شما عالم است و حکیمانه و خردمندانه حکم می کند و به شما دستور می دهد و این گونه هدف های متعالی شما که همان غنای اقتصادی و استقلال است، فراهم می آید.

 

 

شبهه:

شبهه عدم عقلانیت حمایت از کالا ایرانی: ما پولمان را از سر راه پیدا نکرده ایم که برای محصولات کم کیفیت داخلی هزینه کنیم.

پاسخ: در پاسخ به این شبهه به ذکر چند نکته اشاره می کنیم:

١. یک شخص مسلمان برای تمام عرصه های زندگی با یک جهان بینی الهی و مقدس پیش می رود، او با خرید از کالای ایرانی تنها به فکر سود دنیوی خود نیست؛ بلکه به فکر پس انداز اخروی نیز می باشد؛ چرا که آیات و روایات فراوانی او را رهنمود به تقویت اقتصاد اسلامی می نماید و از طرفی عقل سلیم نیز حکم می کند ضمن تلاش برای افزایش کیفیت در فعالیت اجتماعی و اقتصادی تنها به فکر سود و زیان خود نباشیم به عبارتی منافع دیگران را نیز در نظر بگیریم و با مصرف کالای خارجی در زمین دشمن بازی نکنیم، در واقع اخلاق و دیانت و انسان دوستی حمایت از کالای ایرانی را عقلانی می شمارد، و به خوبی میداند که با تقویت تولید ملی، کشوری آباد خواهیم داشت. که از یوغ بردگی اقتصاد سرمایه داری جهان آزاد خواهیم شد.

۲. مشت آهنین کره ای ها در حمایت از تولید ملی: کره جنوبی در دهه ۱۹۹۰ تا مرز ورشکستگی جلورفت. کارخانه های زیادی ورشکسته شدند، بانک ها با حجم انبوهی از وام های سررسید گذشته مواجه شدند سرمایه گذاران خارجی نزدیک به ۱۸ میلیاد دلار پول خود را از مملکت بیرون کشیدند، دولت کره برای مقابله با این بحران، کمپین کمک طلا برای بازپرداخت بدهی کشور را راه انداخت، مردم کره نیز با از خودگذشتگی مثال زدنی، طلاها و زیورآلات خود را به دولت تحویل دادند تا بدهی کشور به صندوق جهانی پول تسویه شود، این در حالی است که این کشور از نظام با ارزش و غنی اسلامی و آموزه های پربار اسلامی نیز بهره مند نیست. این موضوع وظیفه اخلاق مدارانه کشورهای اسلامی را در حمایت از تولید ملی افزایش می دهد. (چرایی، چیستی و چگونگی حمایت از کالای ایرانی، ص160)