شعبانی معاون پژوهش مدرسه علمیه عالی حضرت آمنه (سلامالله علیها) قم از برگزاری دومین جلسه از سلسله نشست های علمی _ پژوهشی با موضوع: ساختار و نظام مسائل امامت - علم امام؛ در روز سه شنبه، بیستم اردیبهشت ماه، با همکاری مرکز بنیاد امامت، با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر هاشمی و جمعی از طلاب و اساتید خبر داد.
حجتالاسلاموالمسلمین آقای هاشمی در این نشست گفت: آنچه در مطالعه هر علمی اهمیت دارد آن است که علم به صورت نظام مند مطالعه شود. در هر موضوعی نظام سازی علم ضروری است به این بیان که آن مسئله چیست؟چه شاخه ای دارد؟ فروعات و زیر فصلهای آن چیست؟
ایشان اذعان کردند: در موضوع امامت بحث از امامت عامه و خاصه،ضرورت بحث که با ادله عقلی و نقلی بیان می شود،راه های شناخت امام از طریق معجزه،نص و... و همچنین بحث از مقامات امام، از مسائلی هستند که همچنان جای تامل و مطالعه شگرف دارد.
دکتر هاشمی در ادامه به بیان چند رویکرد که در پایان نامه ها لازم است به آنها توجه شود اشاره کرد.
او گفت: رویکرد تاریخی، رویکرد نقلی، رویکرد فلسفی و عقلی محض، رویکرد روش شناسی،رویکرد بحث های تطبیقی(مقارن)،رویکرد نظام مند، رویکرد نگاه کاربردی از جمله رویکردهایی است که می توان در مسیر پژوهش قرار داد.
آقای هاشمی در ادامه در تبیین اهمیت رویکرد بحث های تطبیقی گفت: گفتگوهای تطبیقی داشتن و دیدگاه های مخالفین را در هر موضوعی با دیدگاه های اهل بیت علیهم السلام در کنار هم بررسی کردن، روشی است که می تواند بسیار سودمند بوده و نتیجه های خوبی را به همراه داشته باشد.
به عنوان نمونه در موضوع"حقوق بشر" هنگامی که حقوق بشر از دیدگاه هر یک از اهل بیت علیهم السلام بررسی شود و در مقابل از دیدگاه ابوحنیفه، شافعی و... نیز بررسی شود نتیجه گیری مطلوب و تاثیر بسزایی خواهد داشت. همچنانکه امام رضا علیه السلام می فرمایند: يَتَعَلَّمُ عُلُومَنَا وَ يُعَلِّمُهَا النَّاسَ فَإِنَّ النَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ كَلَامِنَا لَاتَّبَعُونَا.
پاسخ به سؤالات طلاب پایانبخش این نشست بود.