مهدیمنتظر (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) اثر آيتالله جواد خراسانى، پژوهشى تفصيلى درباره امامت و ظهور امام مهدى(عج) است.
غرض نویسنده از تأليف، آن است كه براى اهل ايمان، راهنمايى باشد تا در خصوص مشخصات، علامات، وقايع و تكاليف بدان مراجعه كرده و به خصوصيت هريك مستحضر شوند. #سیر_مطالعاتی_کتاب_دوم
بخش هایی از کتاب خدمت شما دوستان ارائه خواهد شد.
اگر دوستانی در سیر مطالعاتی شرکت کرده و کتاب ها را مطالعه کردند همراه با قید نام و نام خانوادگی لطفا نکات و خلاصه به دبیر تشکل مهدویت ارسال کنند.
گزارش محتوای کتاب مهدی منتظر
بخش اول، به بيان خصوصيات شخصى و علائم مشخصه حضرت مهدى(عج) پرداخته است. اين علائم مرتباً و مترادفاً و بهصورت جدول شرح داده شده است.
بخش دوم، مربوط است به تشريح خصوصيات غيبت و زمان آن. امتحان، جدا و خالص شدن، عدم بيعت با ظالمان، مشابهت با انبياء در سنت، كراهت مجاورت با ظالمين، تقيه و نبودن ناصر، تنبه و تأديب بر تقصير در وظيفه، ايجاد شوق و قدردانى از نعمت امام و... از جمله عللى است كه براى غيبت ذكر و توضيح داده شده است.
بخش سوم، بعد از بيان دو مطلب زير، به تشريح و بررسى علائم ظهور پرداخته است: نویسنده علائم ظهور را به دو معنى تقسيم كرده است: علائم انتظار ظهور كه بر دو قسم است: الف)- علائم قرب ظهور، مانند شدت فتنه و ظلم، بناى قصر عتيق و عمارتهايى در اطراف مسجد كوفه، بناى جسر كوفه و...؛ ب)- علائم سال ظهور، از قبيل فساد خرما بر درخت، پيدا شدن صورت و دستى در ماه، ظهور سرخى در آسمان و... علائمى كه دال است بر ظاهر شدن آن حضرت كه آن نيز بر دو نوع است: الف)- نوعى كه اعلام مىكند به ظهور ايشان، مانند صيحههاى آسمانى در ابتداى ظهور؛ ب)- نوعى كه اعلام به کیفیت ظهور مىكند و در سال ظهور واقع مىشود. بخش چهارم، در پنج فصل زير، به بررسى امور مربوط به ظهور پرداخته است: کیفیت ظهور و آنچه در اوان قيام و بعد از آن اتفاق خواهد افتاد؛ مقدمات قيام و خروج؛ کیفیت قيام و خروج تا مرگ سفيانى؛ حدود ملك و مدت دولت آن حضرت؛ سيره و روش ايشان.
آخرين بخش، در دو فصل، به بيان وظايف منتظران پرداخته است.