فرمانده سابق فرماندهی مرکزی آمریکا، ژنرال بازنشسته جوزف ووتل، شکست ارتش آمریکا در مقابله با تهدید نیروهای صنعا را تایید کرد و خاطرنشان کرد که عملیات نظامی آمریکا از حجم تهدیدات این نیروها کاسته نشده است. به ویژه در عملیات دریایی آنها در حمایت از مقاومت فلسطین در غزه.
در گزارشی که توسط وبسایت امریکن بیزنس اینسایدر منتشر شد، ووتل گفت: «تهدید نیروهای صنعا هنوز وجود دارد و به نظر نمیرسد هیچ اقدامی برای کاهش آن وجود داشته باشد». وی توضیح داد که عملیات آمریکا بر هدف قرار دادن سایتهای پرتاب، سایتهای تولید و ذخیرهسازی و سایتهای فرماندهی و کنترل متمرکز بود، اما این امر به هیچ نتیجه ملموسی در بازدارندگی حوثیها دست نیافت.
ووتل که اکنون به عنوان محقق در موسسه خاورمیانه خدمت می کند، افزود: «تداوم اعزام کشتی های جنگی ایالات متحده به نبرد در دریای سرخ ممکن است فشار بر اولویت های امنیت ملی پنتاگون را تشدید کند، به ویژه با توجه به چالش های نوظهور مانند چین. توانمندی های نظامی رو به رشد».
ووتل دومین فرمانده آمریکایی است که به شکست واشنگتن در مقابله با نیروهای صنعا در دریای سرخ اعتراف کرد. فرانک مککنزی، فرمانده سابق فرماندهی مرکزی آمریکا در اظهارات قبلی به وبسایت بریتانیایی میدل ایست آی، با تاکید بر اینکه آنها کنترل تنگه باب المندب را که یک تنگه جهانی است، گفت: «حوثیها پیروز شدند و ما شکست خوردیم» گفت: موقعیت استراتژیک است و تداوم این وضعیت ممکن است منجر به تلفات جانی اعضای نیروهای آمریکایی در منطقه شود.
جورج ویکوف، فرمانده نیروی دریایی آمریکا در خاورمیانه، اوت گذشته نیز تأیید کرد که «سیاستهای بازدارندگی کلاسیک را نمیتوان علیه نیروهای صنعا اعمال کرد»، که نشاندهنده پیچیدگی چالشهایی است که این نیروها برای نیروی دریایی و نیروی دریایی آمریکا ایجاد میکنند. متحدانش در منطقه
اظهارات ژنرالهای آمریکایی نشاندهنده تغییر بیسابقهای در موازنه قوا در دریای سرخ است، زیرا نیروهای صنعا توانستند نفوذ خود را تقویت کنند و واقعیت جدیدی را تحمیل کنند که نفوذ آمریکا در منطقه را به چالش میکشد.