فراخوان ثبت نام مسابقه Moot court (شبیه سازی دادگاه یا دادگاه تمرینی)

فراخوان ثبت نام مسابقه Moot court (شبیه سازی دادگاه یا دادگاه تمرینی)

شناسه خبر : 124302

1401/04/05

تعداد بازدید : 101

 فراخوان ثبت نام مسابقه Moot court (شبیه سازی دادگاه یا دادگاه تمرینی)

 

 

فراخوان ثبت نام مسابقه

 "Moot court" (شبیه سازی دادگاه یا دادگاه تمرینی)

 

ویژه طلاب

سطح3: رشته های فقه و اصول، مطالعات زنان و تربیت دینی کودک و نوجوان

سطح4:رشته فقه خانواده

مسابقه «موت کورت ملی حقوق جزای خانواده» از سوی انجمن علمی فقه و حقوق خانواده ایران با همکاری دانشگاه امام صادق (پردیس خواهران) برگزار می گردد، با توجه به رایزنی با حوزه ی علمیه ی خواهران استان قم، زمینه ی مناسبی را با پرداخت هرینه ثبت نام، جهت حضور طلاب فراهم نموده است.

مدیریت حوزه خواهران استان قم در نظر دارد با تشکیل تیم های سه نفره طلاب مستعد و علاقه مند، پرداخت هزینه ثبت نام و اختصاص یک استاد راهنما برای هر تیم و تنظیم لایحه در فرصت مقرر، مبادرت به شرکت در مسابقه نماید.

از طلاب علاقه مند دعوت می شود جهت ثبت نام اولیه، مشخصات خود را تا ۵تیر به معاونت آموزش ارسال نمایند. پس از بررسی شرایط اولیه، از بین علاقه مندان ثبت نام کننده، داوطلبان نهایی به مدیریت استان قم معرفی خواهند شد.

 

@AMOOZESHAMENEH

 

توضیح دادگاه تمرینی:

 دادگاه تمرینی یا شبیه‌سازی دادگاه ( Moot court) نوعی فعالیت است که در آن دانشجویان حقوق سعی می‌کنند فرایند یک دادگاه را از طریق نوشتن لایحه و دفاعیه و ارایه حضوری این یادداشت‌ها در برابر قضات یا هیئت داوران شبیه‌سازی کنند. مسابقات شبیه‌سازی دادگاه تنها تکیه بر شواهد و سخنانی دارد که پیش از مسابقه در قالب یک متن مشترک به تمامی تیم‌ها ارایه می‌شود که این متن به Facts of the case، سناریو، حقایق پرونده یا پرونده فرضی معروف بوده و در این مسابقات اثری از شهادت یا بازپرسی جریان وجود ندارد. در حقیقت پایه این مسابقات بر سنجش توانایی طرفین جهت ایجاد یک استدلال حقوقی با استفاده از اصول حقوقی است.

 

هر تیم در دادگاه شبیه‌سازی از سه نفر تشکیل شده‌است که دو نفر تحت عنوان سخنگو وظیفه ارایه لوایح در برابر هیئت داوران را دارند و نفر سوم که جستجوگر نام دارد شواهد و اسناد استنتاج شده را در پایان هر دور ارایه به هیئت داوران تحویل می‌دهد.

موت کورت را می‌توان «تمرین عدالت» و «مشق دادرسی عادلانه» نامید. در حقیقت ایفای نقش دانشجویان در سه موضع پژوهشگر، دادستان و وکیل مدافع، می‌تواند هر یک از ایشان را زیبنده عنوان «سرباز عدالت» بنماید، سربازی که نه آن چنان در خدمت متهم است که مأموریت خطیر خویش را فدای اثبات بیگناهی متهم به هر قیمت و از هر شیوه ممکن بنماید، و نه آنکه به عنوان دادستان فقط در جست و جوی اثبات مجرمیت متهم برآید و فرض بیگناهی وی را کاملاً به بوته فراموشی بسپارد. موتر به واقع در هر مقام و موضعی سرباز عدالت است، عدالتی که چشمانی باز، فکری مستقل و قضاوتی بیطرفانه می‌طلبد.