عید فطر، روز شکرگزاری در پیشگاه الهی و روز عبودیت و بندگی خدای متعال است؛ شکرگزاری به خاطر نعمتهای بیشمار، توفیق تلاوت قرآن، روزهداری، تهجد و سحرخیزی، توفیق رسیدگی به فقرا و نیازمندان، احسان و نیکی و .....
عید فطر، روز زدن مهر قبولی بر اعمال بندگان شایسته خدا، اعلام نتایج مسابقه بندگی و اعطای جوایز و پاداش است؛ روزی که مؤمنان خوشحال و رستگار، ولی گناهکاران روسیاه و گرفتارند.
عید فطر، روز رجوع به فطرت الهی و غلبه بر طاغوت نفس است؛ چراکه ماه مبارک رمضان و روزهداری همچون دژی مستحکم، دست و پای شیطان را بسته و مؤمنان را از خطر هوای نفس حفظ نموده و موجب تقویت انگیزه و حرکت به سوی قله تعالی شده است.
روزهداری هم "مصونیت " میآورد و هم "محفوظیت"؛ مصونیت از عذاب الهی و محفوظیت از وسوسههای شیطانی.
عید فطر، روز پاکی و طهارت، تقوا و عدالت است؛ روزی که آثار مهم ماه مبارک رمضان و روزهداری در وجود انسان تجلی مییابد: معرفت پروردگار، تهذیب اخلاق و رفتار، تقویت اخوت و همبستگی که در قنوت نماز عید فطر اظهار میشود:
«اللهم اهل الکبریا و العظمه، و اهل الجود و الجبروت، و اهل العفو و الرحمه، و اهل التقوی و المغفره...»
امید است این روز بر همه مؤمنان مبارک باشد و موجب شرف، عزت و کرامت برای پیامبر و آل پیامبر ﷺ، و نصرت و پیروزی برای همه مسلمانان ، بهویژه برای مسلمانان مظلوم غزه، لبنان و یمن و ۰۰۰ گردد. انشاءالله.